Vanliga frågor

Vanliga frågor

– 1-10 minuters videoövningar och annat material med hälsofrämjande aktiviteter att göra i klassrummet
– Utveckling- och inspirationsmaterial för dig som lärare och skolpersonal
– Möjlighet för dig och dina elever att delta i utvecklingen av stillin’ genom träffar, workshops och läger.
– Stöd från Skolyogas team där du kan bolla små och stora utmaningar
– Evidens och forskningsartiklar som tar upp effekter av fysisk aktivitet, yoga, medveten närvaro, medkänsla och fokusövningar

Under Nyheter finns en mängd artiklar och forskning inom olika ämnen som berör livsförmågorna fokus, stresshantering och emotik.

Ja, vi får utöva yoga aktiviteter i skolan. 2012 genomförde Skolyoga en pilotsatsning på en skola i Stockholm som nådde 25 pedagoger och ca 280 barn. SVT filmade detta och reportaget ledde till att en person i Kalmar skickade in en anmälan till Skolinspektionen där han menade att yoga är en religion. Religiösa inslag i skolan är förbjudna. Skolinspektionen såg över fallet och beslutade sedan att yoga syftar till att främja barns hälsa, det är inte religiöst. Skolyogas svar på anmälan samt Skolinspektionens beslut kan du läsa här!

Utifrån vår erfarenhet så är de flesta elever positivt inställda till våra övningar. Men om du möter motstånd har vi funnit att det är viktigt att kommunicera varför du vill göra övningar med eleverna och hur övningarna fungerar. Genom tydlig kommunikation så ökar motivationen.

Börja med de övningar som du själv tycker bäst om och gör alltid övningen från kunskapsbiblioteket tillsammans med eleverna.

Ett annat alternativ är att du börjar gör en inspirationskurs. Där finns roliga experiment och kortfilmer, till exempel om hur vår hjärna fungerar. Du kan sedan titta på några kortfilmer med eleverna, så att de kan bekanta sig med hur deras hjärna fungerar och genom det få ökad motivation att prova övningarna.

Det digitala materialet på plattformen stillin’ är framtaget tillsammans med lärare och elever i gymnasiet. Övningarna lämpar sig bäst för åldern 13-19 men kan även användas för andra åldrar.

Metodmaterial för yngre åldrar finns i tryckt format och du hittar dem på Skolyogas hemsida.

Utbildningar

Vi har utbildningar som riktar sig till elevhälsan och lärare. Du hittar våra utbildningspaket. Om du inte hittar en utbildningar som passar dina behov så kontakta oss så kan vi hitta en lösning som passar för din skola.

Vi har workshops och utbildningspaket som är anpassningsbara för att matcha just din skola. Vill ni gå flera stycken ordnar vi ett gemensamt tillfälle på skolan.

Kontakta oss så kan vi hitta ett tillfälle som du kan vara med på utbildning.

Vi utbildar alla som är verksamma inom skolväsendet eller på annat sätt arbetar med ungdomar.

Våra utbildningar går att anpassa efter din skolas behov och förutsättningar. Vanligtvis håller vi i en utbildningsdag eller kortare workshops. Därefter stöttar Skolyoga med coachande samtal, planering samt plattformen stillin’.

Specialanpassningar

Ja, de flesta av våra övningar fungerar för många elever men för att det ska bli enklare att hitta en övning som passar just din elevgrupp har Skolyoga specialanpassat våra övningar.

Du hittar enkelt en övning som passar för dig genom att använda filterfunktionen i vårt kunskapsbibliotek och klicka i den anpassning som du behöver.

Ja, vi utbildar inom vårt specialanpassade material och ger konkreta tips och övningar som passar till särskilda elevgrupper.

Vi har specialanpassat våra övningar för

  • elever i särskola
  • elever med NPF-diagnos
  • elever med stress eller oro

Du kan lätta hitta vårt anpassade material genom vårt filter i kunskapsbiblioteket.

Där kan du även sortera övningar utifrån sittande om någon i din elevgrupp är rullstorsburen eller av annan anledning har svårt att stå upp och övningar.

Vi har även valt att ha med anpassningen andning då vi av erfarenhet vet att övningar med mycket fokus på andetag kan väcka mycket känslor hos vissa elever.

Registrering och betalning

Du får tillgång till Skolyogas digitala plattform stillin’s och kan logga in och börja testa våra övningar. Du kan inom 14 dagar ångra din beställning. Hör vi inget från dig inom ångertiden kommer en faktura att skickas till den adress du angett.

Vad roligt! Vi har paket för flera användare och även utbildningspaket så att ni på skolan kan fördjupa era kunskaper och förståelse för övningarna.

Vi skickar en faktura till den adress du angett när du registrerade ditt konto.

Du kan välja om du vill betala terminsvis eller per läsår. Läs mer om våra paket här.

Du kan säga upp prenumerationen en månad innan nästa faktura skickas ut.