Jag är stillin’s nya praktikant

Jag är stillin’s nya praktikant

Av: Sofia Elmers

Datum: 25 april, 2022

Hej alla lärare, elever och ni andra som läser!

I slutet av mars ramlade jag över stillin’ och som yogande lärarstudent jublade jag över projektet, som utvecklar den viktigaste verksamheten av dem alla – skolan. Och nu är jag här, som nyfiken praktikant.

Jag hittade själv yogan i tonåren och har haft den med mig sedan dess. Hösten 2021 genomförde jag min första praktik som lärarstudent på en högstadieskola här i Stockholm. Eleverna var ofta stressade och ängsliga över skolarbetet och att skapa studiero i klassrummet var en utmaning. Samma sak som stillin’ har insett slog då mig: verktyg för att hantera stress och oro skulle kunna gynna eleverna och samtidigt främja arbetet i klassrummet.

Men vem är jag? Ett år efter att jag hade tagit studenten, sommaren 2019, flyttade jag upp till Stockholm från Göteborg för att studera ekonomi, men jag förstod snart att mitt stora intresse ligger i lärande och ledarskap. Därför valde jag att utbilda mig till lärare. Jag trivs som fisken i vattnet, både med min utbildning och i Stockholm, trots att jag som den göteborgare jag är föredrar att simma på västkusten.

Jag ser fram emot att få utvecklas tillsammans med stillin’, och hoppas att vi ses på SETT-mässan nu i dagarna!

Ida

Du kanske också gillar...