Tillbaka
Events

Hur påverkar pandemin våra ungdomar?

Emma Claesson
April 7, 2021

En studie från Lunds universitet visar att gymnasieelever mår sämre av distansundervisningen. Mer än hälften av de som hade svarat på enkäten sa att de känner mer stressade och oroliga för sig själva och folk i deras närhet. 


Isolerade hela dagarna då deras undervisning sker på distans, fritidsaktiviteterna är inställda och kompisar inte vågar träffas. Det sociala sammanhanget har minskat drastiskt, under en period i livet som egentligen är fyllt av sociala evenemang och roliga aktiviteter. Ungdomar mår psykiskt sämre till följd av pandemin. 


Dessutom visar en annan studie att det uppstår fler konflikter i hemmet då elever och dess föräldrar och syskon tvingas leva så tätt inpå varandra utan avbrott. Alla drabbas till en viss mån, men de ungdomar som redan är utsatta drabbas hårdare. Det naturliga avbrottet från hemmet i form av skola och kompisar finns inte längre. Ungdomars kontaktnät och trygghet försvinner. 


I samband med vaccinering kan samhället så smått öppna upp igen. Ungdomar behöver få gå tillbaka till skolan, kompisarna och rutinerna. En större trygghet och gemenskap hade också minskat oron och ångesten.


stillin’ vill nu därför erbjuda ungdomar en kostnadsfri retreat fyllt av gemenskap och glädje. Denna helg blir en chans att få komma ut och komma bort från de stillasittande rutinerna, att få umgås i natur och att äntligen få känna samhörighet till en grupp härliga ungdomar igen. 


Retreatet är den 6-9 maj på Vässarö, i Stockholms skärgård.

Välkomna! Anmäl er här: https://forms.gle/VUUnbZsz1YybzYRZ7

Kom igång